WORKSHOPS

De hond als jouw spiegel

Coachen met honden is een hele pure en mooie vorm van coaching. Honden reageren vanuit hun natuurlijk instinct op je intenties, je lichaamstaal en zonder te oordelen spiegelen ze wat er aan energie is. Wat jij zal zien in de “spiegel” die je voorgehouden wordt ben je zelf, gewoon zoals je bent… op een hele veilige, respectvolle manier maar soms ook heel confronterend. Honden hebben je namelijk heel wat te vertellen! Door hun gedrag laten ze je zien hoe je energie is, hoe je emoties zijn en welk gedrag je daaraan koppelt.

Door de feedback die je van de honden krijgt en door te leren “voelen” wordt je bewust van wat er speelt, je wordt bewuster van jezelf, je kwaliteiten maar ook je valkuilen en blokkades komen naar boven. Al deze nieuwe inzichten gaan je helpen bewuster te zijn van jezelf, helpen je trauma’s los te laten, oude gewoontes te veranderen, meer balans te ervaren en in je kracht komen te staan.

In deze, 3 uur durende, workshop ga je samenwerken met je eigen hond. Hierin zul je gaan ervaren wat jouw hond je te vertellen heeft, hoe hij je spiegelt en hoe hij je bewust laat worden. We gaan in een kleine groep (max 6 deelnemers) met diverse opdrachten bezig om kennis te maken met het spiegelen en daarvan te leren. Ook als je zelf even niet actief bezig bent dan spiegelt je hond gewoon verder. Ook hieruit kunnen prachtige inzichten komen. Met alle nieuwe inzichten en bewegingen die je maakt kun je zelf de gewenste veranderingen maken.

“Dogs do speak! But do you listen?”

Deze  leuke basis workshop is voor iedereen die:

wil leren over het spiegelen van honden

de band met je hond wil versterken

anders naar je hond wil leren kijken

meer rust en balans wil krijgen in zichzelf en in de relatie met je hond

wil leren over zichzelf

persoonlijk wil groeien

bewuster wil worden

wil weten waarom je hond in jouw leven is

De workshop vindt meerdere keren per jaar plaats in Nijmegen (GLD) en in Lekkum (FR).
De workshop kan ook op een locatie naar wens gegeven worden, voor de mogelijkheden hierover kun je contact opnemen.
De kosten zijn € 70,- (incl. btw). Dit is inclusief koffie, thee, water en iets lekkers. Actuele data en locaties lees je hieronder.

Wil je deze workshop niet in een groep doen maar alleen? Bijvoorbeeld omdat dat beter is voor het welzijn van jouw hond of omdat je graag met meer honden wilt deelnemen. Dan kan dat! De kosten hiervoor zijn € 137,-. Datum en tijd plannen we in overleg.  

*De hond als jouw spiegel wordt ook in diverse themaworkshops (dagdeel) aangeboden, scroll hiervoor door naar beneden. 

Actuele data en locaties van deze workshop

9 december 2019
10.00 – 13.00 uur
Nijmegen

18 december 2019
10.00 – 13.00 uur
Lekkum (Fr.)

11 maart 2020
10.00 – 13.00 uur
Lekkum (Fr.)

20 maart 2020
09.30 – 12.30 uur
Nijmegen

Thema workshops: Je hond als spiegel

Jij als mens komt in je leven “het leven” tegen. En dit leven “kleurt” je. Door alle kleuren die je meekrijgt weet je steeds minder wat van jou is en wat van een ander. Wat is jouw authenticiteit? En hoe laat je die weer zien? We komen binnen veel thema’s in ons dagelijks leven onszelf tegen omdat we niet (meer) bij dat stukje pure basis van onszelf kunnen komen.

Doordat je steeds verder van de pure verbinding met jezelf bent weg geraakt:

 • Ben jij een kei in jezelf aanpassen
 • Zorg je heel erg goed voor anderen
 • Zet jij jezelf vaak op de laatste plek
 • Vind je jouw grenzen aangeven lastig
 • Weet je niet meer wat echt van jou is
 • Voel je vaak onbalans
 • Ben je moe
 • Zuigen andere mensen je energie leeg
 • Heb je vaak het gevoel als “verliezer” uit de bus te komen
 • Stap je vaak in je valkuil(en)
 • Heb je het gevoel heel veel ballen in de lucht te houden
 • Nooit eens echt tijd voor jezelf te hebben
 • Niet op te laden

Herken je wat van de bovenstaande punten? Dan is een van de thema workshops waardevol voor jou!

Zelf herkende ik dit ook en heb  jarenlang in diverse soorten “mechanismes” gezeten. Niet meer mijn hart volgen… Me aanpassen… Doen wat er van me verwacht werd… En ik werd er zelf niet gelukkiger van. Ik kon en liet mijn ware “zelf” niet meer laten zien.
Ik kan je vertellen nu ik dat wel weer doe, nu ik mijn authenticiteit weer kan en ook durf te laten zien voel ik me echt veel vrijer! Ik voel me lichter, gelukkiger en dat enkel omdat ik weer in verbinding ben met mezelf!

Dat gun ik jou ook!

Welke thema workshops zijn er?

Grenzen

Verbinding

Persoonlijk leiderschap

Dualiteiten: intern en extern

KernKwaliteiten: van jou en je hond

Elke thema workshop heeft zijn eigen inhoud en bijzondere uitwerking. Lees per themaworkshop wat je ervan kunt verwachten.

Themaworkshop: Grenzen

De titel zegt het natuurlijk al, in deze workshop ga je breed aan de slag om te leren ontdekken waar jouw grenzen liggen en hoe je die ook kunt waarborgen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met afstand en nabijheid. Hoe zit het met de grenzen die je stelt vanuit je hoofd, zijn die congruent met de grenzen die je lichaam aangeeft. Ben je jezelf uberhaupt bewust van de signalen die je lichaam je geeft omtrent het thema grenzen. Hoe kun je die weer voelen? Hoe kun je je grenzen gaan bewaken? Wat mag en kan je hiervan leren van je hond?

Themaworkshop: Verbinding

In deze workshop staat de verbinding met jezelf, je hond en je omgeving centraal. In diverse oefeningen ga je onderzoeken hoe het is gesteld met die verbinding. Wat betekent het voor jou in verbinding staan met jezelf, hoe voelt dat… Wat betekent het voor jou om in verbinding te zijn met je hond? Wanneer ben je samen in verbinding en wat levert dit jullie op? Waar ben je tevreden over en waar heb je behoefte aan. Hoe kun je de verbinding naar een hoger niveau tillen. De verbindingen verdiepen…

Themaworkshop: Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden. Hoofd, hart en buik werken optimaal samen om doelen te realiseren zowel prive als beroepsmatig. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat jij jouw doelen kan realiseren door zo optimaal mogelijk gebruik te maken van je kwaliteiten en je talenten. Ook hierin is het belangrijk dat hoofd, hart en buik congruent zijn. In deze workshop gaan we aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap en een aantal aspecten die hierbij komen kijken. Dit doen we door o.a te gaan samenwerken met je hond in diverse oefeningen. Een leerzame en uitdagende workshop!

Themaworkshop: Kern Kwaliteiten

Kern kwaliteiten, de eigenschappen die tot de kern van een persoon behoren. Iedereen beschikt over kernkwaliteiten, jij maar ook je hond. Een kernkwaliteit is een natuurlijke persoonlijke eigenschap welke niet aangeleerd is. Dit sterke punt van persoonlijkheid kan ook TE sterk worden. Zo sterk dat je er in door kan schieten met alle gevolgen van dien… Je kernkwaliteit kan er dan uiteindelijk voor zorgen dat je verder bij jezelf weg komt te staan, je energie wegneemt of je in terugkerende patronen in je leven stapt. Wil je dit doorbreken en kijken wat je nodig hebt om het weer echt een kernkwaliteit te laten zijn? Ga er dan samen met je hond mee aan de slag. Niet alleen met jouw eigen kernkwaliteit maar ook die van je hond komt aan bod, zo leren jullie van en voor elkaar.

Themaworkshop: Dualiteiten

Dualiteiten, ze zijn er intern en extern, groot en klein, in allerlei fases van je leven. Wil jij graag aan de slag met jouw interne, of juist externe, dualiteiten? Wil je graag helderheid om bepaalde vraagstukken? Kom in deze actieve workshop ervaren wat je nodig hebt om je dualiteiten (of conflicten) op te lossen. In deze workshop ga je zowel actief met je hond aan de slag als ook in een systemisch werkveld. Hele afwisselende workshop waarin je veel over jezelf leert en die je nog heel lang bij zal blijven!

De thema workshops zijn een hele waardevolle, transformerende workshops die je allemaal met je eigen hond volgt.

De workshop is inclusief koffie, thee en water, snacks en werkmateriaal. De thema workshops vinden meerdere keren per jaar plaats in Nijmegen en Lekkum (FR). De kosten zijn € 90,- (incl btw).  Actuele data, thema’s en locaties lees je hieronder.

Wil je een van de bovenstaande themaworkshops individueel volgen? Dat is mogelijk. Samen bespreken we een datum en tijdstip. Indien je de workshop individueel volgt kun je (indien gewenst) meerdere honden meenemen. De investering voor een individuele themaworkshop bedraagt € 197,-. 

* De workshops kunnen ook op een locatie naar wens gegeven worden, voor de mogelijkheden hierover kunt u contact opnemen.

Actuele data en locaties van de thema workshops

26 aug 2019
10.00 – 14.00 uur
Thema: Grenzen

Locatie Nijmegen

29 aug 2019
10.00 – 14.00 uur
Thema: Grenzen

Locatie Lekkum 

20 sept 2019
09.30 – 13.30 uur
Thema: Dualiteiten

Locatie Nijmegen

Wat anderen zeggen

Christine

Heel bijzonder hoe Danielle tot de kern komt, hoe ze precies verwoorden kan wat ik voel. Ze vertaalden wat mijn hond me liet zien tijdens de workshop, de bewustwording gaf me mooie inzichten om thuis verder mee aan de slag te gaan. Wat ik dacht dat mijn zwakte was blijk ik positief in te kunnen zetten als mijn kracht! Het was een prachtige ervaring, ik ben dankbaar voor deze mooie dag.

Mireille

Iedereen die op een andere manier naar haar of zijn hond wil kijken en een diepere verbinding aan wil gaan kan ik deze workshop aanbevelen. Uit ervaring kn ik zeggen dat je echt anders naar je hond gaat kijken. Ik vind het heel bijzonder hoe honden je spiegelen, hoe ze je bewust maken. De band tussen baas en hond gaat veel dieper dan ik dacht. Ik heb mezelf door mijn hond, het was een heel mooi cadeau en een bijzondere ervaring.

Silvia

Wat ik echt heel waardevol vind is dat de honden écht iets toevoegen. Je kunt slim genoeg zijn om bepaalde dingen te bedenken, maar als je gevoel niet congruent is met wat je denkt, dan laat de hond dat zien. Je krijgt dus méér dan alleen een inzicht: het dier laat direct het resultaat zien. Daardoor is het veel duidelijker, tastbaarder, beklijft het beter. Hoe mooi!

Wil jij je graag blijven ontwikkelen
Geinspireerd worden
Leren over jezelf
Leren over je hond
Op de hoogte blijven

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Online programma

DURF JIJ TE KIJKEN DOOR DE OGEN VAN JOUW HOND EN PERSOONLIJK TE GROEIEN NAAR EEN BEWUSTERE VERSIE VAN JEZELF?

In dit 10-weekse online programma dat op 7 februari a.s. start ga ik jou begeleiden naar een diepere verbinding met jezelf!

Dank je wel voor je interesse!