WORKSHOP

De hond als spiegel

“Na de workshop was ik verbaasd en emotioneel om te ervaren hoe honden onze ziel en gedachtes kunnen spiegelen” 

Coachen met honden is een hele pure en mooie vorm van coaching. Honden reageren vanuit hun natuurlijk instinct op je intenties, je lichaamstaal en zonder te oordelen spiegelen ze wat er aan energie is. Wat jij zal zien in de “spiegel” die je voorgehouden wordt ben je zelf, gewoon zoals je bent… op een hele veilige, respectvolle manier maar soms ook heel confronterend. Honden hebben je namelijk heel wat te vertellen! Door hun gedrag laten ze je zien hoe je energie is, hoe je emoties zijn en welk gedrag je daaraan koppelt.

Door de feedback die je van de honden krijgt en door te leren “voelen” wordt je bewust van wat er speelt, je wordt bewuster van jezelf, je kwaliteiten maar ook je valkuilen en blokkades komen naar boven. Al deze nieuwe inzichten gaan je helpen bewuster te zijn van jezelf, helpen je trauma’s los te laten, oude gewoontes te veranderen, meer balans te ervaren en in je kracht komen te staan.

In deze, 3 uur durende, workshop ga je samenwerken met de aanwezige honden. Hierin zul je gaan ervaren wat jouw hond je te vertellen heeft, hoe hij je spiegelt en hoe hij je bewust laat worden. We gaan in een kleine groep (max 9 deelnemers) met diverse opdrachten bezig om kennis te maken met het spiegelen en daarvan te leren. Ook als je zelf even niet actief bezig bent dan spiegelt je hond gewoon verder. Ook hieruit kunnen prachtige inzichten komen. Met alle nieuwe inzichten en bewegingen die je maakt kun je zelf de gewenste veranderingen maken.

“Dogs do speak! But do you listen?”

Deze  leuke basis workshop is voor iedereen die:

wil leren over het spiegelen van honden

de band met je hond wil versterken

anders naar je hond wil leren kijken

meer rust en balans wil krijgen in zichzelf en in de relatie met je hond

wil leren over zichzelf

persoonlijk wil groeien

bewuster wil worden

wil weten waarom je hond in jouw leven is

Actuele data en locaties van deze workshop

De workshop vindt meerdere keren per jaar plaats in Nijmegen. 
De kosten zijn:

  • Deelnemen met eigen hond € 130,- 
  • Deelnemen zonder hond € 110,-

Prijzen zijn inclusief btw en: koffie, thee, water, snacks en fruit. Actuele data en locaties lees je hieronder.

Wil je deze workshop niet in een groep doen maar alleen samen met jouw eigen hond? Bijvoorbeeld omdat dat beter is voor het welzijn van jouw hond of omdat je graag met meer eigen honden wilt deelnemen. Dan kan dat!

De duur van de workshop is dan 2,5 uur en de kosten hiervoor zijn € 220,- (incl. btw). Datum en tijd plannen wordt in overleg met de coach gepland.   

Beide workshops kunnen ook op een locatie naar wens gegeven worden, houdt dan rekening met reiskosten van de coach. Voor de mogelijkheden hierover kun je contact opnemen via het contactformulier.

18 maart 2023
10.00 – 13.00 uur
Nijmegen

10 mei 2023
10.00 – 13.00 uur
Nijmegen

de coaches

Minke

“Vanuit natuurlijk instinct reageren honden niet alleen op het gedrag van de mens, maar resoneren ze ook op de binnenwereld van de mens. Voorbij woorden, voorbij gedachten; op wat beweegt of juist stagneert. Wie zichzelf oprecht durft aan te kijken in de spiegel die de hond voorhoudt; ontdekt verborgen schatten. Wat verborgen ligt wordt zichtbaar; van onbewust naar bewust. Dit kan naast heel mooi, ook confronterend zijn. Wat er ook zichtbaar wordt; de spiegel van de hond is altijd puur, zonder oordeel en vanuit onvoorwaardelijke liefde. In de interactie  tussen mens en hond ligt een wereld aan wijsheid voor eenieder die het maar wil zien. Het allermooiste voor mij is dat het in essentie raakt tot in de kern; een tikkeltje magisch zou je het wel kunnen noemen!”

Luciënne

“Het mooie aan het spiegelen met de hond is dat de hond jou bewust kan maken van processen die zich afspelen in jouw onderbewustzijn. Het spiegelgedrag maakt dit heel visueel, je ziet dan soms ineens het lampje gaan branden bij de mensen. Het hoeft niet eens de eigen hond te zijn waarmee je aan de slag gaat, de hond spiegelt iedereen waarmee hij/zij aan het werk is. Met je eigen hond aan het werk gaan is natuurlijk ook ontzettend mooi. Naast alle liefde en plezier die je van jouw hond krijgt heb je dus eigenlijk altijd iemand die er onvoorwaardelijk voor jou is en jou op een hele liefdevolle en warme manier een spiegeltje voor mag houden.
We kunnen zo veel leren van onze trouwe viervoeters, dat vind ik echt fantastisch en is bijna niet in woorden uit te drukken.”

Susanne

“Spiegelen met honden heeft voor mij iets magisch! De wijze waarop honden communiceren met ons als mensen, de lessen die ze ons leren, wauw ze bezorgen mij van die kippenvelmomentjes! Een aantal jaren geleden kwam, tegelijkertijd dat ik een fikste hernia en burn-out had, onze ridgeback Gunner op mijn pad. Het was dat eerste moment dat mij iets opviel aan de wijze waarop Gunner reageerde op mijzelf en andere mensen. Confronterend en altijd liefdevol, was dat het besef, waarin ik een andere keuze voor mezelf maakte en alsof ik gehoord werd door het universum, kwam ik in aanraking met de opleiding Systemisch en energetisch werken met honden bij de KernKracht Academie. Sindsdien heb ik al veel vrouwen mogen ondersteunen!”

 

Wat anderen zeggen

Heel bijzonder hoe Danielle tot de kern komt, hoe ze precies verwoorden kan wat ik voel. Ze vertaalden wat mijn hond me liet zien tijdens de workshop, de bewustwording gaf me mooie inzichten om thuis verder mee aan de slag te gaan. Wat ik dacht dat mijn zwakte was blijk ik positief in te kunnen zetten als mijn kracht! Het was een prachtige ervaring, ik ben dankbaar voor deze mooie dag.

– Christine –

Iedereen die op een andere manier naar haar of zijn hond wil kijken en een diepere verbinding aan wil gaan kan ik deze workshop aanbevelen. Uit ervaring kn ik zeggen dat je echt anders naar je hond gaat kijken. Ik vind het heel bijzonder hoe honden je spiegelen, hoe ze je bewust maken. De band tussen baas en hond gaat veel dieper dan ik dacht. Ik heb mezelf door mijn hond, het was een heel mooi cadeau en een bijzondere ervaring.

– Mireille –

Wat ik echt heel waardevol vind is dat de honden écht iets toevoegen. Je kunt slim genoeg zijn om bepaalde dingen te bedenken, maar als je gevoel niet congruent is met wat je denkt, dan laat de hond dat zien. Je krijgt dus méér dan alleen een inzicht: het dier laat direct het resultaat zien. Daardoor is het veel duidelijker, tastbaarder, beklijft het beter. Hoe mooi!

– Silvia –

Wil jij je graag blijven ontwikkelen
Geinspireerd worden
Leren over jezelf
Leren over je hond
Op de hoogte blijven

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!