Wat anderen zeggen

Ik ben ontzettend trots op de resultaten die de deelnemers behalen in onze workshops, trainingen en trajecten!
Om jou te inspireren deel ik ze graag hier.

Erika & Felix

“Vorig jaar juli heb ik deelgenomen aan de workshop “Je hond als jouw spiegel”. Ik was al een tijdje zoekende naar een manier om mijn verdriet om het verlies van mijn ouders te verwerken, maar wilde niet in een molen van psychische begeleiding terecht komen. Ik was uit balans geraakt en had hulp nodig mij weer op het juiste pad te brengen. Ik begon in mijn werk en privéleven echt last te ondervinden dat ik niet goed in mijn vel zat en merkte dat het me niet lukte hier alleen uit te komen.

Ik heb een hele goede band met mijn hond, een Oudduitse Herdershond, en ik was nieuwsgierig of dit misschien een methode is om mezelf verder te helpen om weer terug in balans te komen. Na de workshop was ik verbaasd en emotioneel om te ervaren hoe honden onze ziel en gedachtes kunnen spiegelen. Ook omdat ik het niet alleen bij mijn eigen hond zag, maar ook bij de honden van de andere deelnemers.

 

In overleg met Danielle heb ik na de workshop eerst het groepstraject “honden als spiegel van je ziel” gevolgd. Omdat ik door wat opgebouwde muren rondom mijn hart moest breken, heb ik bewust voor het groepstraject gekozen. Ook omdat je op het werk en thuis in “teams” werkt en ik het belangrijk vond dat ik weer leerde mij zelf open te stellen naar anderen.

Na de mooie resultaten die ik heb behaald in het groepstraject heb ik Danielle gevraagd mij nog een tijdje te begeleiden op individueel niveau. We hebben nu elke 6 weken een persoonlijke sessie, waarin we de afgelopen periode evalueren en zij mij helpt met zaken waar ik in het dagelijkse leven tegen aan loop en advies en hulp in wil. Deze sessies zijn erg waardevol en het gaat inmiddels weer erg goed met me. Ik voel me weer krachtig, mentaal meer in balans en weet bij tegenslagen beter hoe ik hier mee om moet gaan.

Voorlopig blijf ik wat mij betreft nog even onder de vleugels van Danielle. Er is niets zweverig aan Danielle. Zij kan heel goed luisteren en weet een concrete vertaalslag te maken vanuit je gevoel naar concrete acties en verbeterpunten waar je wat aan hebt. Samen met de honden brengt ze je terug naar je diepste binnen en helpt ze je deze gevoelens concreet te maken. Door duidelijke oefeningen helpt ze je terug naar je eigen identiteit. Aan het einde van de sessies geeft ze je handreikingen mee die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Ik heb haar ervaren als erg open en toegankelijk. Daarnaast is ze gewoon een erg lief persoon, waar je je veilig kunt voelen om alles te zeggen en te beleven!

Bedankt Danielle!”

Ben al wat jaren onderweg op ‘mijn pad’. Ik dacht: kom laat ik iets anders doen, iets leuks met mijn maatje. En dus zijn we naar de workshop ‘De hond als jouw spiegel’ geweest. 

Mijn hond heeft me over de hoogste drempel geholpen: nee zeggen en dan ook nog eens hard op. Ik kies voor ons, mijn leven, mijn gezin. Anderen mogen deelgenoot zijn, meelopen op de weg, maar niet beslissen. En dat voelt goed, rustig. Erg fijn dat Danielle dat ook ziet en deelt zoals ze dat doet. Dankbaar voor de bevestiging die ik niet zocht, maar wel vond. Ik gun iedereen zo’n ervaring. 

De cirkel is compleet. Zij die er niet meer is, is er toch; wij zijn drie. Ja, we zijn op ons pad… 

Rosa Hebe
Maart 2018

Opleiding
Systemisch en energetisch werken met honden

In deze opleiding, die uniek is in Nederland, leer je hoe jij honden in kunt zetten als spiegel.
Je leert middels diverse methodieken te werken.

Dank je wel voor je interesse!