opstellingsdag

Systemisch werken met behulp van honden

Een dag die verhelderend en helend werkt op zielsniveau! 

Een (familie) opstelling met de aanwezigheid van honden is een andere manier van voelen, ervaren en kijken. Een ervaringsgerichte manier van onderzoeken. Tijdens deze dag ervaar je wat systemisch werk met honden betekent en ontdek je de verschillende aspecten van (familie) opstellingen. Je onderzoekt een persoonlijk vraagstuk. Dit kan een mens gerelateerd vraagstuk zijn maar ook een hond gerelateerd vraagstuk. Of je beleeft hoe het is om representant te zijn. Door de opstelling van jezelf maar ook die van een ander krijg je nieuwe inzichten: ook op eigen bewuste of onbewuste vraagstukken. 

Systemen kleuren de mens! Vanaf jongs af krijgen we te maken met diverse systemen (het gezin waarin je geboren bent, je familie, school, werk etc.) en al hun regels & wetten, patronen & dynamieken. Je neemt ze mee je volwassen leven in en ziet bepaalde thema’s als een rode draad door je leven lopen. Ontdek hoe ze invloed hebben op je dagelijks leven.

“De kunst is om naar het grote geheel te kijken zodat je als volwassene het verleden leert te nemen zoals het was”

We zijn ons niet bewust hoezeer ons familisysteem invloed heeft op ons functioneren en welbevinden in het hier en nu, in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om persoonlijke problemen, emotionele problemen, gezondheidsklachten maar ook relatieproblemen, onbewust zijn er krachten in ons systeem die verborgen lijken te zijn.

Door middel van een opstelling krijgen we zicht op hetgeen verborgen is in het systeem. In een opstelling zal getoond worden wat er aangekeken mag worden om ruimte te maken voor heling. Een opstelling werkt lang door maanden tot zelfs jaren. Telkens vallen er weer puzzelstukje op zijn plaats, komen er meer inzichten en bewustwordingen en wordt het leven anders.

Het zien en ervaren van een opstelling heeft een inzichtgevende en helende werking.

Een dag systemisch werken is een dag in jouw onderbewuste kijken. Met de honden als jouw spiegel mag je onderzoeken in het systeem welke aansluit bij jouw hulpvraag. Al voelend in het systemisch werkveld mag je gaan verbinden met al dat daar is. Je lichaam weet veel meer dan jouw “mind”. Door jouw gevoelens en emoties toe te laten gaat je lichaam bewegen. Je mag vertrouwen op jouw “innerlijk weten”. Met de liefdevolle aanwezigheid van de honden die er voor je zijn. Ze zullen je begeleiden in jouw proces!

Voor wie

Het leven is niet altijd mooi. Het kent zijn uitdagingen en samen met zijn uitdagingen is het leven soms ook echt lelijk. 

Het brengt je gevoelens die je liever niet ervaart. Situaties die je meer dan eens tegenkomt en waarvan je ze liever niet meer tegenkomt. Of waarvan je zou willen dat je er op een andere manier mee om gaat en niet steeds op handelt zoals je nu doet. Voel jij dat je dingen los mag laten? Dan is een opstellingsdag zeker wat voor jou.

Heb jij een persoonlijk vraagstuk? Of heb je een vraagstuk vanuit je hond? Dan bieden wij je een veilige, warme bedding om als vraaginbrenger een opstelling te komen ervaren. Samen met je hond ben je welkom!

Wil jij als representant deze dag ervaren en beleven? Dat kan! Iedereen kan representant staan, je hoeft hiervoor geen opleiding te hebben gevolgd of er al ervaring mee te hebben. We verwelkomen je graag!

De honden

De aanwezige honden zijn deze dag jouw spiegel. Vanuit hun natuurlijk instinct geven ze je een reflectie van jezelf. Ze resoneren op jouw emoties, op je energie en spiegelen je daarmee wat er in je onbewuste aanwezig is. Ze laten je zien wat er op dat moment mag worden getoond. Ze voegen iets essentieels toe: zij wijzen aan, zonder oordeel rechtstreeks en zonder verborgen agenda. Ze laten zien waar we ook naar mogen kijken, waar eventueel nog iets of iemand ontbreekt. Ze steunen je: confronterend, maar altijd veilig, vanuit liefde en respectvol. 

Dat wat er wordt getoond zal een bijdrage geven in het onderzoeken naar de verborgen patronen. Ze helpen je stap voor stap in contact te komen met jouw innerlijk weten door je te laten voelen. Ze helpen je in verbinding te laten gaan met jezelf, jouw lijf te voelen, te ervaren wat er gebeurt in het systemisch veld maar ook in verbinding te gaan met hen. Welke rol hebben ze en wat komen ze jou brengen?

De honden hebben je heel wat te vertellen. Het is magisch om van hen te mogen ontvangen!

Wat levert een opstellingsdag je op?

Als we herkennen waar “het” vandaan komt, er getoond wordt wat zichtbaar mag worden, dan wordt er duidelijk wat er is om op jouw eigen plek te gaan staan of om jouw eigen pad te gaan (ver)volgen.

De inzichten die deze dag je opleveren mogen de tijd krijgen om ze mee te nemen je dagelijks leven in. Door de opstelling is er ruimte gekomen en beweging ontstaan in jouw innerlijk weten. Hierdoor mag je “anders” gaan ervaren. Je projecteert je innerlijk beeld op de buitenwereld waardoor je nu geleidelijk mag gaan ervaren en inzien dat het beeld van de buitenwereld ruimte geeft voor “anders”.

Inzicht in je situatie en/of die van je hond

Werkt verhelderend en helend op zielsniveau

Fundamentele veranderingen in het systeem

Inzicht in wat er werkelijk aan de hand is

Er onstaat ruimte voor transformatie

Er zal weer doorstroming plaastvinden

Voorouderlijke trauma’s kunnen ‘geheeld’ worden

Er komt rust en ruimte in jezelf

“Vandaag heb ik de keuze het anders te doen, niet omdat het moet, maar omdat ik het wil!”

Je zult ineens duidelijk zien hoe je het altijd deed, de mogelijkheid om het anders te doen dient zich aan.

Het mag anders, het mag!
Jij mag jij zijn
Op jouw eigen unieke plek
Gewoon zoals je bent

“Danielle is een kundig opsteller die een liefdevolle en veilige rustige werksfeer neerzet, keuzeruimte geeft aan de vraagsteller en deelnemers. Zo kon het gebeuren dat ik mijn vraagstuk maximaal kon overlaten aan de groep. Welke thema’s resoneerden er met mijn vraag? Wie resoneerde er met de representantenrollen? Wanneer stapte ik zelf in? Danielle begeleidde precies op de stroom – knap is dat: niet meer en niet minder maar precies het juiste doen om bij te dragen aan het ontvouwen. Bijzonder was ook dat drie honden al bij binnenkomst mijn thema neerzetten zodat ik mij direct mocht laten raken. Ook in de opstelling kwamen zij meerdere keren bijdragen. Ik heb mogen ervaren hoe het is om meerdere honden in te zetten en om er één in te zetten. Dat heeft mij handvatten gegeven voor mijn eigen praktijk.”

Marianne Zuur

“Een hele bijzondere dag. Danielle weet vanuit rust de kern te pakken en deze te transformeren naar kracht (= KernKracht). Danielle is een zeer sensitieve begeleider die binnen de korte keren veiligheid in de groep weet te brengen. Dank Danielle, voor deze mooie dag!”

Evelien

“Vanaf het moment van binnenkomen is er een rustige, ontspannen sfeer. Danielle is er, kijkt, heeft rust en straalt dat uit naar de groep. Zo is de situatie snel veilig en oke. Voor mij was het geheel nieuw, maar heb geen moment gehad dat ik dat als spannend ervoer. Danielle neemt de groep mee naar het hier en nu, aanwezig zijn, openstellen voor dat wat is en zo ging de dag heel vloeiend. Hoewel intens bleef rust er aanwezig zijn als een veilige bubbel. Een mooie en bijzondere ervaring. Mooi om te mogen ervaren hoe de aanwezige honden zich door de dag heen bewogen en daar echt een toegevoegde waarde zijn. Dank voor deze mooie ervaring!”

Anoniem

Praktische informatie

Begeleiding door systemisch coach(es)

Aanwezigheid van honden 

Mogelijkheid om met je eigen hond deel te nemen (vraaginbrenger)

Maximaal 3 vraaginbrengers

Werken in kleine groepen

Inclusief koffie, thee, water en versnaperingen

Deze dag wordt er bewust in een kleine groep gewerkt.

Wil je, als vraaginbrenger, graag jouw eigen hond meenemen deze dag dan is dit (in overleg) mogelijk.
Niet alleen jouw eigen opstelling zal jouw inzichten brengen. Tijdens deze dag zul je ervaren dat ook de opstellingen van anderen helend kunnen zijn in jouw proces. Het raakt altijd! De dag duurt doorgaans van 10.00 tot 17.00

Kosten: € 147,- als vraaginbrenger & € 50,- als representant. Deze prijzen zijn inclusief BTW. 

 

Liever een individuele opstelling?

Het kan zijn dat je liever in een persoonlijke setting met jouw vraagstuk aan het werk gaat. Of dat het niet ten goede komt voor het welzijn van jouw hond om met vreemde honden in een ruimte te verblijven. Dan heb je wellicht juist behoefte aan een individuele opstelling. 

Tijdens een individuele opstelling (duur 2 uur) ga je aan de slag met jouw vraagstuk en nemen we je mee in jouw persoonlijke opstelling. De enige die aanwezig zijn is Danielle,  jij en jouw hond(en).

De individuele opstelling is het hele jaar door te reserveren via danielle@daniellespenner.nl

Kosten: € 180,- (inclusief BTW)

 

Actuele data en locaties

zaterdag 4 november 2023 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger (VOL)

Aanmelden als representant

zaterdag 2 december 2023 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Aanmelden als representant

zaterdag 27 januari 2024 – Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Aanmelden als representant