opstellingsdag

Systemisch werken met honden

Een dag die verhelderend en helend werkt op zielsniveau! 

Systemisch werken met honden is een andere manier van voelen, ervaren en kijken. Een ervaringsgerichte manier van onderzoeken. Tijdens deze dag ervaar je wat systemisch werk met honden betekent en ontdek je de verschillende aspecten van (familie) opstellingen. Je onderzoekt een persoonlijk vraagstuk. Dit kan een mens gerelateerd vraagstuk zijn maar ook een hond gerelateerd vraagstuk. Of je beleeft hoe het is om representant te zijn. Systemisch werken met honden is een andere manier van voelen, ervaren en kijken. Door de opstelling van jezelf of een ander krijg je nieuwe inzichten ook op eigen beuwste of onbewuste vraagstukken. Een ervaringsgerichte manier van onderzoeken! 

“De kunst is om naar het grote geheel te kijken zodat je als volwassene het verleden leert te nemen zoals het was”

Systemen kleuren de mens! Vanaf jongs af krijgen we te maken met diverse systemen en al hun regels & wetten, patronen & dynamieken. Je neemt ze mee je volwassen leven in en ziet bepaalde thema’s als een rode draad door je leven lopen. Ontdek hoe ze invloed hebben op je dagelijks leven. In een opstelling zal getoond worden wat er aangekeken mag worden om ruimte te maken voor heling.

Durf jij in een opstelling te kijken naar het grote geheel?!

Een dag systemisch werken is een dag in jouw onderbewuste kijken. Met de honden als jouw spiegel mag je onderzoeken in het systeem welke aansluit bij jouw hulpvraag. Welke patronen en dynamieken mogen er getoond worden. Waar mag jij je bewust van worden?

Al voelend in het systemisch werkveld mag je gaan verbinden met al dat daar is. Je lichaam weet veel meer dan jouw “mind”. Door jouw gevoelens en emoties toe te laten gaat je lichaam bewegen. Je mag vertrouwen op jouw “innerlijk weten”. Met de liefdevolle aanwezigheid van de honden die er voor je zijn. Ze zullen je begeleiden in jouw proces.

Voor wie

Het leven is niet altijd mooi. Het kent zijn uitdagingen en samen met zijn uitdagingen is het leven soms ook echt lelijk. 

Het brengt je gevoelens die je liever niet ervaart. Situaties die je meer dan eens tegenkomt en waarvan je ze liever niet meer tegenkomt. Of waarvan je zou willen dat je er op een andere manier mee om gaat en niet steeds op handelt zoals je nu doet.

Wil jij graag een vraagstuk onderzoeken? Dan bieden wij je een veilige, warme bedding om samen met je hond te komen onderzoeken!

Wil jij als representant deze dag ervaren en beleven? We verwelkomen je graag!

De honden

De aanwezige honden zijn deze dag jouw spiegel. Vanuit hun natuurlijk instinct geven ze je een reflectie van jezelf. Ze resoneren op jouw emoties, op je energie en spiegelen je daarmee wat er in je onbewuste aanwezig is. Ze laten je zien wat er op dat moment mag worden getoond. Confronterend, maar altijd veilig en respectvol.

Dat wat er wordt getoond zal een bijdrage geven in het onderzoeken naar de verborgen patronen. Ze helpen je stap voor stap in contact te komen met jouw innerlijk weten door je te laten voelen. Ze helpen je in verbinding te laten gaan met jezelf, jouw lijf te voelen, te ervaren wat er gebeurt in het systemisch veld maar ook in verbinding te gaan met hen. Welke rol hebben ze en wat komen ze jou brengen?

De honden hebben je heel wat te vertellen. Het is magisch om van hen te mogen ontvangen!

Wat levert deze dag coaching je op?

Als we herkennen waar “het” vandaan komt, er getoond wordt wat zichtbaar mag worden, dan wordt er duidelijk wat er is om op jouw eigen plek te gaan staan of om jouw eigen pad te gaan (ver)volgen.

De inzichten die deze dag je opleveren mogen de tijd krijgen om ze mee te nemen je dagelijks leven in. Door het systemisch werken en de opstelling is er ruimte gekomen en beweging ontstaan in jouw innerlijk weten. Hierdoor mag je “anders” gaan ervaren. Je projecteert je innerlijk beeld op de buitenwereld waardoor je nu geleidelijk mag gaan ervaren en inzien dat het beeld van de buitenwereld ruimte geeft voor “anders”.

Inzicht in je situatie en/of die van je hond

Werkt verhelderend en helend op zielsniveau

Fundamentele veranderingen in het systeem

Inzicht in wat er werkelijk aan de hand is

Er onstaat ruimte voor transformatie

Er zal weer doorstroming plaastvinden

Voorouderlijke trauma’s kunnen ‘geheeld’ worden

Er komt rust en ruimte in jezelf

“Vandaag heb ik de keuze het anders te doen, niet omdat het moet, maar omdat ik het wil!”

Je zult ineens duidelijk zien hoe je het altijd deed, de mogelijkheid om het anders te doen dient zich aan.

Het mag anders, het mag!
Jij mag jij zijn
Op jouw eigen unieke plek
Gewoon zoals je bent

Praktische informatie

Begeleiding door systemisch coach(es)

Aanwezigheid van honden 

Mogelijkheid om met je eigen hond deel te nemen (vraaginbrenger)

Maximaal 3 vraaginbrengers

Werken in kleine groepen

Inclusief koffie, thee, water en versnaperingen

Deze dag wordt er bewust in een kleine groep gewerkt.

Wil je, als vraaginbrenger, graag jouw eigen hond meenemen deze dag dan is dit (in overleg) mogelijk.
Niet alleen jouw eigen opstelling zal jouw inzichten brengen. Tijdens deze dag zul je ervaren dat ook de opstellingen van anderen helend kunnen zijn in jouw proces. Het raakt altijd! De dag duurt doorgaans van 10.00 tot 17.00

Kosten: € 147,- als vraaginbrenger & € 50,- als representant. Breng je als vraaginbrenger een representant mee dan ontvang je € 27,- korting.

Actuele data en locaties

Zaterdag 28 januari 2023 in Nijmegen (VOL)

Zaterdag 25 februari in Nijmegen (VOL)

Zaterdag 25 maart in Nijmegen (VOL)

Vrijdag 2 juni in Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Vrijdag 2 juni in Nijmegen

Aanmelden als representant

Vrijdag 2 juni in Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger & representant

Zaterdag 15 juli in Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Zaterdag 15 juli in Nijmegen

Aanmelden als representant

Zaterdag 15 juli in Nijmegen

Aanmelden vraaginbrenger & representant

Vrijdag 8 september in Nijmegen

Aanmelden als vraaginbrenger

Vrijdag 8 september in Nijmegen

Aanmelden als representant

Vrijdag 8 september in Nijmegen

Aanmelden vraaginbrenger & representant