Stagiair Carmen stelt zich voor!

Carmen is dol op honden en Carmen heeft een droom! Mensen helpen met haar hondenmaatjes. Tja en als je dan stage mag gaan lopen…

Hoi!

Mijn naam is Carmen van Wijgerden en die knapperd op de foto naast mij is mijn witte herder Sky. Ik ben 22 jaar oud en helemaal gek van honden, vanaf mijn tweede ben ik opgegroeid met een witte herder in huis.

Sky is onze tweede witte herder en een geval apart, hij is bang voor alles! Kraakt er een stukje plastic… hij staat meteen naast je. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een ontzettend goede band heb met hem, als ik mij niet zo fijn voel kruip ik ook lekker tegen hem aan (Het werkt van 2 kanten hé, hij doet het ook bij mij) het is echt mijn maatje, als ik thuiskom en hij er niet is voelt het echt leeg! Daarnaast kan ik ook echt niet zonder hem, want hij is mijn fotomodel! In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en Sky is altijd zo lief om mee te werken (Als ik maar koekjes mee heb)

Ik heb altijd al iets met honden gehad, elke hond die langs liep wilde ik aaien. Maar wanneer er een blindengeleidehond langs liep was ik extra alert, dat was me toch interessant! Ik zag mezelf al later deze honden trainen, maar…

Ik wilde ook graag mensen helpen door met ze in gesprek te gaan, zo kwam ik ook terecht op de opleiding Toegepaste Psychologie. Waar ik inmiddels m’n derde jaar van volg, tijdens dit jaar heb ik gekozen voor de specialisatie Arbeid-Organisatiepsychologie omdat ik mensen graag in hun kracht wil zetten door middel van training en coaching.

De andere helft van dit jaar mag je iets kiezen wat je echt interesseert of leuk vindt, voor mij was dat… je raadt het al, iets met honden en mensen combineren. Ik wil graag mensen helpen door middel van mijn hondenmaatjes. Dus daarom…

Start ik in februari met de minor dieren in therapie, training en coaching. Tijdens deze minor ga ik leren hoe dieren ingezet kunnen worden in trajecten met cliënten, maar ook veel over de dieren zelf, hoe ze veilig in te zetten zijn en hoe het voor de dieren ook leuk blijft.

Om dit naast in theorie ook in de praktijk te ervaren loop ik 15 weken stage, ik zal een aantal dagen in de week met Danielle mee lopen om te zien hoe zij de honden inzet. Ik heb er zin in, deze stage is weer één stap dichter bij mijn droom!

Misschien tot ziens?

Groetjes

Carmen