Welzijn van je hond

Het welzijn van jouw hond, je trouwste vriend, je maatje die er altijd voor je is.  Hoe belangrijk is dat voor je?

Als ik daar een persoonlijk antwoord op moet geven dan zeg ik “heel belangrijk”. Als het welzijn van jou en je hond ook hoog bij jou in het vaandel staat kun jij je gaan verdiepen in wat jouw hond nodig heeft. Hoe jij je hond kunt ondersteunen in alle levensfases en processen waar jullie samen doorheen gaan… Niet alleen mensen gaan door verschillende processen en levensfases heen, zo ook jouw hond. En je hond heeft niet alleen te maken met zijn eigen processen, levensfases en bijvoorbeeld emoties maar ook nog eens met die van jou! En die van een ieder die in zijn “roedel” leeft. Al onze hoogtepunten en diepe dalen op psychisch, emotioneel en fysiek vlak, daar beweegt je hond ook in mee en dat doet ook iets met hem! Belangrijk dus om hier eens goed naar te kijken, om je bewust van te worden/zijn. En vooral ook om te kijken hoe jij je hond kunt geven wat hij nodig heeft…

Net zoals ieder mens uniek en anders is, zo is ook elke hond uniek! En anders…

Elke hond is zijn eigen individu: met een eigen lichaam, zenuwstelsel, emoties en eigen ziel. En ondanks dat het zenuwstelsel zijn werk doet, alle organen hetzelfde werk doen als bij andere honden, reageert ook elk lichaam en ziel op zijn eigen wijze.

Vergelijk het maar met jezelf, als jij bijvoorbeeld angstig of onrustig bent dan kan een meditatie misschien voor jou veel verlichting brengen. Voor een ander werkt een meditatie niet en die heeft een ontspannende massage nodig, een ander heeft weer baat bij lavendel olie en de vierde persoon gebruikt bij angst een rustgevend tabletje die door de dokter voorgeschreven is. Ieder lichaam reageert anders. Iedereen ervaart lichamelijke sensaties, pijn, emoties e.d. anders en kijkt daarin welke methode voor hem het beste werkt en waar men zich prettig bij voelt.

Zo is dat bij honden niet anders. Daar werkt het precies hetzelde. Gewoon omdat elke hond uniek is!

Naast dat er een scala van aanbod is om het welzijn van de mens te bevorden wordt de hond hier niet in vergeten. Het is van belang om goed te kijken naar wat “het leven” doet met je hond en hoe jij hem als “zijn mens” kunt begeleiden en ondersteunen in wat hij nodig heeft in de diverse levensfases en processen in zijn leven.

Middels een heel divers aanbod zijn er verschillende methodes en tools aanwezig om o.a. meer helderheid te krijgen in het welzijn van je hond op zowel fysiek, emotieneel en psychisch vlak. En ook hoe jij je hond hier zelf in kunt ondersteunen.

Vraagstukken m.b.t het welzijn van je hond die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

 • Mijn hond is angstig
 • Mijn hond is onzeker
 • Mijn hond heeft een ziekte wat heeft hij nodig
 • Ik wil geen pharmaceutische middelen gebruiken als mijn hond ziek is maar natuurlijke middelen
 • Hoe kan ik mijn hond ondersteunen bij lichamelijke klachten
 • Hoe kan ik mijn hond helpen te ontspannen
 • Mijn hond zit vaak in zijn hoofd, hoe komt hij weer meer in zijn lichaam
 • Mijn hond reageert heftig op emoties
 • Mijn hond laat gedrag zien wat ik niet oke vind
 • Ik heb het gevoel dat mijn hond uit balans is
 • Mijn hond is heel erg (over) gevoelig

Er zijn tal van vraagstukken om mee aan de slag te gaan. We gaan hier mee aan de slag vanuit wetenschappelijke kennis, vanuit kynologische kennis, vanuit spirituele kennis, vanuit bioresonantie en vanuit het energetische. Hierin wordt gekeken wat het beste bij jou en je hond past. In overleg gaan we kijken hoe we jou, je hond en natuurlijk hoe jij je hond het beste kunt ondersteunen zodat jullie ieder apart maar ook samen weer in balans komen!

Heb jij vraagstukken m.b.t het welzijn van je hond ?
Heeft je hond lichamelijke klachten?
Is je hond erg gevoelig?
Benieuwd naar wat jij kan doen om jouw hond te ondersteunen?

Vraag een gratis intakegesprek aan waarin we samen gaan kijken naar wat jullie nodig hebben!

Opleiding
Systemisch en energetisch werken met honden

In deze opleiding, die uniek is in Nederland, leer je hoe jij honden in kunt zetten als spiegel.
Je leert middels diverse methodieken te werken.

Dank je wel voor je interesse!