Spiegelcoaching

Coachen met honden als co-coach is een hele pure en mooie vorm van coaching. Honden reageren vanuit hun natuurlijk instinct op je intenties, je lichaamstaal en zonder te oordelen spiegelen ze wat er aan energie is. Wat jij zal zien in de “spiegel” die je voorgehouden wordt ben je zelf, gewoon zoals je bent… op een hele veilige, respectvolle manier maar soms ook heel confronterend.

Doordat honden heel wat te vertellen werk ik heel graag met ze. Ze zijn de spiegel van onze ziel, de spiegel die nooit liegt. Door hun gedrag laten ze je zien hoe je energie is, hoe je emoties zijn en welk gedrag je daaraan koppelt. Door de feedback die je van de honden krijgt en door te leren “voelen” wordt je bewust van wat er speelt, je wordt bewuster van jezelf: van je kwaliteiten, je mooie kanten maar ook je valkuilen en blokkades komen naar boven. Al deze nieuwe inzichten gaan je helpen bewuster te zijn van jezelf, helpen je trauma’s los te laten, oude gewoontes te veranderen, meer balans te ervaren en in je kracht komen te staan.

Leven vanuit je kern, je gevoel en je eigen kracht! Dat is wat je zal gaan ervaren. Aandacht voor jezelf en wie je nu eigenlijk echt bent. In contact met de coach en de co-coaches zal je werken aan je persoonlijke groei en de bewustwording van jezelf. Dit helpt je om te leven vanuit je kern en je eigen kracht. Kijkend naar jezelf op een nieuwe manier… bewuster. Veranderingen zal je gaan voelen en gaan toepassen.

Het mooie is dat de honden deze innerlijke verandering meteen zullen waarnemen en weerspiegelen omdat zij in het hier en nu leven.

Ieder mens, ieder schepsel is uniek. Als we op aarde komen zijn we puur en onbevangen maar naar mate we ouder worden raken we dat steeds meer kwijt. We worden geconditioneerd, dat begint al op jonge leeftijd, al op zo’n jaar of 5. We leren lopen binnen de verschillende systemen die de maatschappij ons biedt en we doen wat er van ons veracht wordt. In het systeem van onze familie maar ook binnen vriendengroepen, op school en bijvoorbeeld je werk. We worden gekleurd door deze systemen.

Beetje bij beetje raken we onszelf kwijt. Omdat de systemen ons kleuren vergeten we te luisteren naar wat nog puur en van onszelf is.

Veel mensen vinden het prima deze geconditioneerde status waarin ze leven maar ook steeds meer mensen vinden dit niet meer fijn. Ze krijgen klachten zoals moeheid, hoofdpijn, last van de buik of ze worden zelfs ziek. Ze lopen steeds weer aan tegen problemen die ze herhaald terug zien keren in hun leven. Of zomaar ineens wordt je op een dag wakker en denk je “Is dit het nu?”

Je bent je niet meer bewust van jezelf, je bent vergeten te luisteren naar je innerlijke stem…. te luisteren naar jezelf!

Als spiegeltrainer en systemisch coach mag ik samen met de hond als co-coach mensen begeleiden en coachen op weg naar hun innerlijke kern. Coachen met behulp van honden als spiegel maakt veel thema’s helder.
Door bewust naar jezelf te kijken, te leren voelen, en je kracht te ervaren word je in beweging gezet. Deze beweging maakt verandering en groei mogelijk.

Vraagstukken die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

 • Ik wil beter in balans komen met mezelf
 • Ik heb een burn-out en wil weer “leven”
 • Wat is mijn kracht, mijn talenten en hoe ontwikkel ik deze
 • Ik ben onzeker of verlegen
 • Hoe kom ik beter bij mezelf
 • Ik wil verandering in mijn leven of baan, hoe zorg ik hiervoor
 • Waarom doe ik niet wat ik echt wil
 • Ik wil beter kunnen leiden
 • Wat zijn mijn valkuilen
 • Hoe leer ik grenzen stellen
 • Hoe ga ik om met mijn hooggevoeligheid

Ook zwaardere vraagstukken kunnen behandeld worden:

 • Ik heb een traumatische ervaring die ik graag wil verwerken of loslaten
 • Ik heb te maken (gehad) met een destructieve relatie (narcisme)
 • Ik ben slachtoffer van huiselijk geweld
 • Ik ben misbruikt
 • Ik heb te maken gehad met mishandeling
 • Ik ben gepest

Er zijn tal van vraagstukken of thema’s om mee aan de slag te gaan. In het contact met de honden krijg je informatie over jouw vraagstuk. Ook onderliggende vraagstukken zullen naar boven komen. Honden zijn open en eerlijk en laten dat zien wat je nodig hebt om je bewust van te worden!

Je leert bewuster te leven. Te leven vanuit je kern en je innerlijke kracht. Je leert het leven te leven dat jij kiest!

Iedereen die bewust wil leven vanuit haar authentieke kracht en gevoel kan met de honden in een spiegelcoaching aan de slag. Iedereen die meer inzicht wil krijgen in zichzelf, persoonlijk wil ontwikkelen en meer balans wil in haar leven kan veel leren van wat de honden laten zien en je te vertellen hebben.

Ieder mens leeft een leven vol avontuur, ontmoetingen, onverwachtse wendingen, mooie geschenken en obstakels. Voor de een een vlak pad en voor de ander een hobbelige weg met diepe dalen en hoge bergen. Hoe ga je om met alles wat je op je pad tegen komt? Welke blokkades en gedragspatronen liggen hier verborgen? Handel je vanuit ratio of luister je naar je gevoel?

Wil jij weten wie je bent, je zelfbewustzijn vergroten en bij jezelf komen tot in je kern…

KernKracht Spiegelcoach brengt je in contact met je kern, op weg naar je authentieke kracht en helpt jou te zijn wie je echt bent!

Ben jij klaar voor verandering?
Wil jij van onbewust naar bewust?
Durf jij jezelf te zien door de ogen van een hond?
Ben je klaar om met praktische “handvatten” aan de slag te gaan?

Vraag dan een gratis inzichtgesprek (30 min) aan!