Omgaan met conflicten

Omgaan met conflicten: is de naam van een mega waardevolle workshop! En…een interessant onderwerp want iedereen komt wel eens in conflict. Wil jij weten welke verbinding ik leg met honden en conflicten lees dan zeker verder. Want honden zijn ook hier heel waardevol in.

Voordat we ingaan op welke verbinding ik leg tussen honden en conflicten ga ik eerst met jullie kijken wat dat nu betekent een conflict. Het woord “conflict” (afkomstig van het Latijnse conflictus – impact), is een botsing van tegengestelde belangen, attitudes, aspiraties, grote verschillen, wat leidt tot scherpe conflicten, de strijd en confrontatie.

We komen in ons leven vele conflicten tegen, de ene groot, de ander klein. Denk maar aan meningsverschillen, ruzies en conflicten. We botsen wel eens met onze familie, je partner, vrienden of collega’s. Soms gaat het over iets onbenulligs zoals het geijkte “wie zet de vuilnis buiten” maar soms gaat het ook om vele grotere conflicten op een heel ander niveau en in een veel diepere laag.

Niet alleen hebben we te maken met conflicten zoals hierboven maar ook moeten we dealen met de conflicten die er op wereldniveau zijn. Conflicten kunnen ons pijn doen, ons beschadigen of trauma’s veroorzaken.

De vraag is hoe gaan we om met de conflicten die we op ons levenspad tegenkomen? Dit zal per individu en per conflict anders zijn. Voor een groot gedeelte heeft dat te maken met de elementen van een conflict:

  • de inhoud of kwestie waar het conflict over gaat
  • de relatie tot de ander

Vaak hebben we hier ons eigen manier of strijd van conflicten oplossen. Maar is dit altijd de juiste? En wat zegt dit over jezelf? Over wie jij bent?

Omdat honden resoneren in het hier en nu hebben zij hier heel veel over te vertellen. Nou te laten zien eigenlijk, want als je in contact met honden aan je conflictgedrag gaat werken dan laten ze precies zien hoe jij bent! Door de mooie spiegel die ze jou voorhouden door “actief” met ze te gaan werken, jouw gedrag te veranderen, kun jij meteen zien en ervaren wat dat jou gaat opleveren.

Omgaan met conflicten is een hele waardevolle, transformerende workshop die je zowel met als zonder je eigen hond kunt volgen.

Kijk hier voor actuele data en tijden!