Hoe jouw keuze mij raakt…

Ik weet het, het is jouw keuze… Jouw weg te gaan. Jij staat op je eigen benen en je kiest zelf. Het is tenslotte jouw leven. Jij maakt je keuze op basis van je eigen gevoel, in dat ene moment. Wat je niet weet is hoe jouw keuze mij raakt, diep raakt!

“Jij bent een prachtig eigen individu. Met je mooie eigenschappen maar ook met alles wat je wil en mag ontwikkelen. Je mag de wereld ontdekken en onderzoeken. Je mag dit doen door te vallen en op te staan. Ik geef je graag die ruimte want die ruimte vind ik zelf ook zo fijn. Hoe vaak ben ik zelf niet gevallen en opgestaan? Soms kwam ik makkelijk weer overeind en soms was het zwaar om overeind te krabbelen. Ik hoop dat je daarin wat van mij geleerd hebt, dat je NO MATTER WHAT altijd weer overeind kunt komen. Dat je altijd een keuze hebt!

Een keuze…

Het is juist de keuze die mij NU zo diep raakt. Jouw keuze. Beïnvloed vandaag mijn hele “zijn”.

Ik heb pijn en voel me machteloos. Ik ben teleurgesteld. Niet alleen in jou hoor maar ook in mezelf. Want ondanks dat het jouw keuze was, heeft wel iets jouw ertoe bewogen om deze keuze te maken. En dat “iets” komt ergens uit voort. Dat “iets” ligt vaak veel dieper. Heb ik “iets” niet gezien?

Ook besef ik me vandaag meer dan ooit te voren dat ik in mijn leven zoveel situaties ben tegen gekomen waar ik geen invloed op had, dat ik niet op alles invloed heb. Zoals ik ook geen invloed heb gehad op jouw keuze maar dat ik wel invloed heb op hoe ik er NU mee om ga.

Ja jouw keuze raakt me en diep ook!

Ik voel er van alles bij, ik denk er van alles bij en weet je ik begrijp zelfs ook nog sommige dingen. Het is niet alleen jouw proces maar ook de mijne. Loslaten of juist niet?

Ik weet het is jouw pad te lopen, jouw weg te gaan, jouw leven. Ik “kijk” met je mee en ben er voor je. Ik heb geen invloed op de situatie, die is er nu inmiddels al. Maar…

Ik heb wel invloed op de mijn gedrag! Voor nu kies ik voor voelen en verbinden en voel dat als we dat samen kunnen doen jij vol vertrouwen weer op jouw eigen pad terecht komt”

~ ~ ~

Bovenstaand is een stukje uit mijn leven. De verbinding tussen moeder en zoon. Of je nu net als ik moeder bent of niet, ik denk dat het heel erg herkenbaar is voor iedereen hoe de keuzes van anderen jouw als mens diep kunnen raken. Hoe ze jouw in meer of mindere mate kunnen “tekenen”.

Of dat nu je kinderen zijn, je partner, je zus, je moeder, een vriendin of een collega… Iedereen komt in zijn/haar leven “het leven” tegen. Iedereen reageert op zijn/haar manier. Vandaag voelde ik weer diep hoe weinig invloed je kunt hebben op situaties die er soms zo ineens kunnen zijn. Wat het met je doet. Maar vooral ook dat je als mens altijd een keuze hebt.

JIJ hebt namelijk wel een keuze en dus invloed op hoe JIJ ermee omgaat. Gun jezelf ruimte om te ontdekken hoe jij ermee om wilt gaan. En ja het klopt! Ik hoor het je denken “maar ik wil met sommige situaties helemaal niet om gaan”. Dat begrijp ik! Alleen in het leven krijg je nu eenmaal lessen op je pad. Die komen, of je nu wilt of niet. Ze hebben namelijk een hoger doel. Het is echter aan jou HOE jij ermee omgaat.

Dat is JOUW keuze.

Dus ik vraag me af “is het nu jouw keuze die mij raakt”… of heb ik jou “geraakt” met mijn keuzes?

Met deze mooie nadenker sluit ik af ♥

 

*Wil jij leren hoe jij jouw keuze hebt? Zorg dan dat je aanwezig bent bij mijn V.I.P event op 27 oktober a.s!