Het is weer tekentijd

Helaas is het weer zover, het is weer de tijd voor teken. De nachtmerrie van iedere hondenliefhebber. Menig hondeneigenaren gruwelen van deze kleine bloedzuigers. Er zijn inmiddels veel middelen te koop, maar zijn deze allemaal wel zo gezond voor je hond? Wil jij graag een puur en natuurlijk middel tegen teken? Lees dan verder in deze blog!

Teken zijn venijnige beestjes die bij zowel mens als dier voor veel ellende kunnen zorgen. Hoe bescherm jij je hond? En natuurlijk ook belengrijk hoe bewscherm jij jezelf? Er zijn diverse mogekijkheden om als het gaat om teken te voorkomen.  Van middelen via de dierenarts tot aan tekenbanden. In deze blog leer je wat essentiele olie kan betekenen. Je krijgt naast meer zicht over de mogelijkheden voor je hond ook advies over hoe jij jezelf goed beschermd. 

Welke olie kun je het beste inzetten voor teken?

doTERRA heeft een olie die insecten werend is en dat is de TerraShield. TerraShield is een mix van verschillende oliën en daar zitten o.a. de volgende oliën in Lemon, Eucalyptus, Citronella en Lemongrass en pure gefractioneerde olie. Deze olie is ook in een sprayflacon verkrijgbaar. (TeraShield € 17,75 / TerraShield Spray a 30 ml € 32,27)

TerraShield is een natuurlijk middel die je beschermd tegen bijtende insecten dus ook teken. Deze heeft een licht frisse citrusachtige geur en werkt stimulerend en werk ongeveer 6 uur lang. Deze mix kan veilig worden gebruikt voor je hond en voor het hele gezin. Kijk uit met katten deze kunnen niet tegen de citrusolie die hier inzit!

Door de geur van deze mix helpt het om insecten tegen te gaan, tevens helpt dit middel om je kalm te blijven bij gevaar. Omdat deze mix ervoor zorgt dat je beschermd blijft tegen invloeden van buitenaf wordt deze mix ook vaak gebruikt bij hoog gevoelige mensen en honden.

Deze mix is ook fijn om buiten een paar druppels op tafel te zetten om insecten tegen te gaan of bij je fruitschaal tegen fruitvliegjes.

Voor teken kun je ook Tea Tree olie of wel Melaleuca olie gebruiken. Ook voor deze olie geldt kijk uit met katten die kunnen niet tegen deze olie! Ik doe zelf wat druppels Tea Tree op de halsbanden van mijn honden en dat doe ik eenmaal per week.

Tea Tree / Melaleuca reinigt de huid en zorgt voor een goed immuunsysteem. Teken houden niet van deze geur en kan ook naar een insectenbeet worden opgebracht omdat deze bacterie en schimmel dodend is. Ook kun je deze gebruiken voor het ontsmetten van materialen of ruimtes. Zelf heb ik een sprayflacon met Tea Tree gemaakt om op de hondendekens te sprayen voor een lekkere frisse geur.

Verder maak tegen teken ik zelf een sprayflacon van verschillende oliën en hier spray ik mijn honden mee in voor ik ga wandelen. Ik ben hier erg tevreden over en het helpt echt. Wil je hier graag meer over weten, ik help je graag. (olie op maat gemaakt, prijs op aanvraag)

Heb je vragen over een olie tegen teken? Voor jezelf of voor je hond? Neem dan contact met ons op.

Lieve groet,

Ilse