Gouden bergen bestaan niet

Vanmorgen zag ik een blog op Facebook voorbij komen van Debbie Bernasco. Ze beschrijft in haar blog de Fantastic-Plastic-Facebookcultuur die we dagelijks voorbij zien komen op onze tijdlijn. WoW, dank je Debbie want gouden bergen bestaan niet… En ik wil ze ook zeker niet beloven aan mijn klanten.

Ik heb ze heel wat gehoord in mijn leven. De “gouden bergen” beloftes. Zeker als je in een huiselijk geweld relatie zit vliegen de gouden beloftes je om de oren. Dan wordt alles echt beter (elke keer weer). Is het echt de laatste keer geweest. Hoef je niet meer bang te zijn. En ga zo maar door…

Uit ervaring kan ik je vertellen dat dat niet zo is. Totdat een van de 2 mensen die in die relatie zitten er besluit uit te stappen. En dan… dan is er nog geen gouden berg hoor, trust me!

Ik zie het ook elke dag op Facebook voorbij komen, ondernemers en zzp-ers die verschillende gouden bergen beloven aan hun klanten. Van je omzet verdubbelen door het volgen van een online training tot aan challenges om 10 kilo af te vallen. Er wordt weet ik het wat beloofd.

Ik beloof mijn klanten NIKS!!!

Ik heb zelf genoeg meegemaakt om nu een heel depressief bestaan te lijden. Misbruik in mijn jeugd, een kindje wat op sterven heeft gelegen, een huiselijk geweld relatie en een scheiding waardoor je alleen met € 60.000 schuld achterblijft. Aan mijn vrijheid hing een duur prijskaartje laten we het daar op houden.

En lieve mensen ik ben bijna boven aan mijn berg! Heb ik dat gered door enkel een online training te volgen? NEE!

Hiervoor heb ik keihard zelf gewerkt! En werk ik nog elke dag keihard aan mezelf. Zit er goud op die berg, no way!

Mijn bedrijf zal geen omzet verdubbeling realiseren door enkel een training, ik word niet gelukkig door een challenge, ik heb en zal er hard voor moeten blijven werken.

Dus ook mijn klanten moeten dat!

Jullie worden niet ineens intens gelukkig door mee te doen aan mijn online programma. Daar zul je zelf ook hard voor moeten werken. Ik wil jullie meenemen op “reis” en je echt iets meegeven. Inzichten en handvatten waar je op verder kan. Ik kan je geen gouden bergen beloven want het is aan jou wat je ermee doet. Of je zelf echt “anders” wil. Of je uit je “slachtofferrol” wil. Niet voor mij maar voor jezelf, omdat het kan, omdat je het waard bent.

Ik beloof maar 1 ding:

Het enige wat ik kan beloven is dat ik mijn hart erin leg en het beste in mezelf naar boven haal, om via die weg het beste in jou naar boven te halen!

En die belofte aan mezelf is zo waardevol dat ik op mijn manier het leven van andere mooier mag maken. Daar ben ik dankbaar voor!