Gewoon even alleen zijn

Herken jij het gevoel dat je gewoon even niks wilt, niemand om je heen, het liefst ook geen geluid en gewoon even alleen zijn? 

Vorige week was mijn beste vriend op bezoek en onder het genot van een wijntje kwamen we erachter dat we eigenlijk allebei wel heel veel tijd voor onszelf nodig hebben. Gewoon even alleen zijn. Het gesprek inspireerde me om voor jou te gaan schrijven.

Net als iedereen heb ik een druk leven. Een 1-ouder gezin (3 kids) in Nijmegen, een partner en bonus kinderen in Leeuwarden, wonen op twee plekken, een bedrijf als in KernKracht Spiegelcoach (coachings) en de KernKracht Academie (online programma’s en natuurlijk de beroepsopleiding). Wie zeker ook niet mogen ontbreken zijn mijn twee kanjer mannen Diezel en Sev. Al met al best druk. Weinig tijd voor hobby’s zoals simpel een boek lezen.

Al een paar weken kijk ik uit naar de vakantie met mijn lief over een paar weken. Heerlijk even samen erop uit. Tijd voor elkaar, ik kan daar zo ontzettend van genieten. Een moment van opladen en quality time samen. Maar vorige week ontdekte ik dat dat niet altijd “genoeg” is voor me om op te laden…

In de mei vakantie had ik een week vrij gepland om samen met mijn kinderen lekker thuis te zijn. Dat “lekker” thuis zijn resulteerde door allerlei zaken dat ik de hele week liep te rennen en vliegen i.p.v. gewoon met een boek op de bank te ploffen of samen spelletjes te doen.

Er kwam een moment dat het me even genoeg was, ik heb mijn jas aangetrokken en de natuur ingegaan. Daar ben ik op een stuk gras gewoon gaan zitten. Het gras was nat en klammig door het weer maar dat mocht mijn pret niet drukken. Ik zat… alleen… in stilte… gewoon alleen te zijn!

Contact met de aarde en verder niks dan in het moment bij mezelf te zijn. Oh wat was dit fijn zeg!

Op dat moment overviel het me ook hoe (veel te) weinig ik dit voor mezelf doe. Maar vooral ook hoe belangrijk het “alleen zijn” is voor een mens!

En ja ook voor jou…

Ik ga je een aantal redenen geven waarom dit zo belangrijk is:

Een moment met jezelf is goud waard

Wie is de belangrijkste persoon in jouw leven?

Juist dat ben jij zelf!

In mijn coachings doe ik vaak een oefening met een bootje. Als ik soms zie wie men allemaal mee neemt dat bootje in, ongelooflijk. Het is dan ook geen wonder dat dat bootje zinkt. Als jij niet wilt zinken in jouw bootje dan dien je dus goed voor jezelf te zorgen, doe je dat niet dan zinkt jouw bootje en geloof me uiteindelijk (na een tijdje zwemmen) jij ook!

Momenten met jezelf zijn dus goud waard! Waarom? Omdat het even een moment is met de belangrijkste persoon in jouw leven! En dat soort momenten zijn er niet vaak…

Een moment met jezelf is bewust “zijn”

Echt ik meen het! Een moment met jezelf is goud waard. Bedenk maar eens: hoe vaak heb jij een moment met jezelf in een week?

Weet je het al?

Waarschijnlijk niet of heel weinig.

Een moment met jezelf, echt met jezelf zijn… Just you and you, verder niemand. Het is een moment waarin je kunt luisteren naar jezelf. Kunt voelen hoe het nu eigenlijk met jou is. Hoe jij je voelt? Gaat het goed met je? Hoe is het met je geest? En met je lichaam? Zijn er dingen die je nodig hebt? Een moment van bewust “zijn”, het leert je zoveel over jezelf! Het geeft je inzichten en antwoorden.

Aarden en stromen

Ik hoop dat je na het lezen van bovenstaande hebt besloten dat je ook momenten van “alleen zijn” toe gaat voegen in je leven. Ik geef je een tip, een win-win tip. Ga die momenten de natuur in!

Waarom? Gebruik moeder aarde om jezelf te voeden en in balans te laten komen. De natuur heeft je zoveel te brengen.

Met je blote voeten in het gras of met je bips erin zitten, het maakt niet uit hoe maar die momenten zijn kleine cadeautjes om jezelf te verwennen met de sromingen uit de natuur. Door contact te maken met de aarde kun je gronden, visualiseer een koord vanuit je voeten de aarde in tot het midden van de aardbol en verbind je met de energie daar, neem die mee omhoog je lijf in. Die energie is er tenslotte ook voor jou, dus gebruik hem ook!

Neem energie van moeder aarde op maar geef haar ook wat terug. Alles wat jij niet langer bij je wilt dragen, alles wat zwaar voelt, niet fijn of misschien niet eens van jou dat mag je via je handen (of voeten) de aarde in laten stromen. Op deze manier “verlicht” je jezelf en schoon je op. Win-Win dus 🙂

Gewoon even alleen “maar” zijn

Gewoon even alleen zijn betekend eigenlijk gewoon maar even zijn. Niks hoeft, het enige wat hoeft is gewoon maar even te zijn. Bij jezelf, zonder moeten, druk, gedachtes, obstakels. Als je gewoon maar hoeft te zijn dan zijn er geen oordelen en geen stress alleen maar pure liefde voor jezelf. En dat is iets waar we niet genoeg van kunnen hebben.

Pure liefde is zo puur daar zit ook enkel liefde, geen angst of ego. Dat mogen we als mens elke dag wel voelen.

Dus…

Een moment met jezelf is dus echt GOUD waard!

Wanneer gun jij jezelf dit moment van goud?

 

Groetjes Danielle