Energize!

Energize oftewel energiegevers zijn zo belangrijk voor ons. In ons dagelijks leven is er veel wat vooral heel veel energie wegneemt. Om goed in balans te blijven is het belangrijk dat je ook weer energie krijgt, dat de energie die weggenomen is ook weer bijgevuld wordt.

Een auto kan niet rijden zonder benzine, waarom denken wij mensen dat we maar door kunnen blijven gaan en kunnen geven, geven, geven zonder ooit is op te laden en te nemen? Of weten we onbewust wel dat dit niet kan maar handelen we er gewoon niet naar omdat we zoveel “moeten”.

Om het goed te kunnen visualiseren vergelijk ik het altijd met een fles water. 100% energie betekent dat de fles volledig gevuld is met water. Maar zoals ik al zei in ons leven hebben we elke dag te maken met energienemers. Ik, als hooggevoelig persoon, kan al energie kwijtraken als ik bijvoorbeeld bij een grote drukke supermarkt mijn boodschappen ga doen. Er vliegt dan bijvoorbeeld zoveel bij me naar binnen qua energie van andere mensen. Maar ook bepaalde situaties of activiteiten kunnen je energie kosten. Kijk eens naar jezelf, naar jou energienemers en breng die eens goed in kaart.

Weer terug naar de fles… de energienemers zorgen dus dat er water uit de fles verdwijnt. Hoe meer en hoe langer we energienemers dit laten doen des te groter het risico dat die fles helemaal leeg is. Soms duurt dat heel lang en soms kan dat ook in rap tempo gaan. Je voelt het natuurlijk al aankomen wat er nodig is… Juist energiegevers!!!

Voor mij zijn energiegevers de natuur, mijn honden, tekenen, lezen, sauna en mediteren. Stil staan in het hier en nu is het sleutelwoord voor mij. Daar krijg ik energie van! Energie gevers zijn heel belangrijk om de fles weer vol(ler) te laten lopen. Jij als persoon, jij bedient die fles. Jij dient voor een goede balans te zorgen. Te regelen dat de fles niet leeg raakt, dat is jouw taak! Dus als jij merkt dat de bodem in zicht komt dan moet je heel hard aan de bel gaan trekken, stil gaan staan en zorgen dat hij gevuld wordt.

De kunst van het bedienen zit hem natuurlijk in de dagelijkse balans, uiteindelijk wil je natuurlijk helemaal niet zover komen dat die bodem in zicht komt en daarvoor is het zo belangrijk dat je jouw energiegevers en nemers goed in beeld hebt. En dat je elke dag een energizer doet van 30 minuten.

Dit is eigenlijk het enige wat je elke dag “moet”, het hoort bij goed voor jezelf zorgen, net zoals goede voeding en een goede nachtrust. Ga er eens bewust mee aan de slag en ervaar wat het met je doet. Succes!

 

<!-- Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->!function(f,b,e,v,n,t,s)<!-- [et_pb_line_break_holder] -->{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?<!-- [et_pb_line_break_holder] -->n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};<!-- [et_pb_line_break_holder] -->if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';<!-- [et_pb_line_break_holder] -->n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;<!-- [et_pb_line_break_holder] -->t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];<!-- [et_pb_line_break_holder] -->s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script',<!-- [et_pb_line_break_holder] -->'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');<!-- [et_pb_line_break_holder] -->fbq('init', '355011274876884'); <!-- [et_pb_line_break_holder] -->fbq('track', 'PageView');<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><noscript><!-- [et_pb_line_break_holder] --><img height="1" width="1" <!-- [et_pb_line_break_holder] -->src="https://www.facebook.com/tr?id=355011274876884&ev=PageView<!-- [et_pb_line_break_holder] -->&noscript=1"/><!-- [et_pb_line_break_holder] --></noscript><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- End Facebook Pixel Code --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->