Durf jij buiten de lijntjes te kleuren?

Al vanaf een jaar of 5 doen we niks anders dan ons conformeren. Ons aan “de norm” houden. We worden in hokjes geplaatst en je doet wat er van je verwacht wordt. Hoe ouder je wordt hoe minder er van jezelf overblijft en hoe meer we ons aanpassen.

Dit conformeren begint al jong op school en in je familie. Er zijn verwachtingspatronen waar je aan moet voldoen, normen die je opgelegd worden en een pad wat voor je uitgestippeld is. De maatschappij heeft bepaalde verwachtingen van je maar ook zeker het systeem waarin je je bevindt. Het maakt niet uit welk systeem… Of dat nu het gezin is waar je uit komt, je vriendenkring, verenigingen waar je lid van bent of je werk. Elk systeem verwacht een bepaalde structuur van je.

De grote valkuil van je continue maar aanpassen naar alle “hokjes” zorgt ervoor dat je je creativiteit verliest. Je leert alleen maar te luisteren naar je ratio en niet meer naar je gevoel. Kijken, voelen en ervaren buiten je comfort zone is er niet meer bij. Je zit vast in structuren, in een bepaald gedragspatroon en dit met alle gevolgen van dien.

In de kern luister je niet meer naar je gevoel en wat goed is voor jezelf. Waarom niet? Dat is heel simpel, je weet gewoon niet meer hoe je dat moet doen! Gelukkig kun je je intuïtie weer gaan trainen, uit je comfort zone stappen en weer leren vertrouwen op je gevoel. Het is een prachtige reis die je zoveel ruimte en vrijheid op zal leveren.

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen hoe mooi deze reis is. Het is niet altijd makkelijk maar zeker de moeite waard!

Als jij vast zit in bepaalde patronen, niet meer leeft zoals je in je kern zou willen leven of niet meer in je eigen authentieke kracht staat. Of dat nu is in je prive leven of in je werk. Ga op reis, gewoon doen. Het is niet erg om anders te zijn of fouten te maken. Als je maar voelt en leeft!